30 Kasım 2011 Çarşamba

Game of Thrones 2. Sezondan Haberler

İkinci sezonun başlamasına beş buçuk ay kala sonunda bir promo yayınlandı. Seyircinin ağzına bir parmak bal çalınd ve kaçıldı. Ah David Benioff, sen bize neler yaptın? Sezon araları yaklaşık bir yıl. Bekliyoruz ama sabır taşı falan kalmadı çatır çatır çatladı. Dayanamadım kitabı okudum, yetmedi ve artık görmek istiyorum.

Geçelim haberlere. Öncelikle eklenen yeni karakterlerle başlayalım;

Liam Cunningham - Sör Davos Seaworth,
Oliver Ford Davies - Üstat Cressen
Stephen Dillane - Stannis Baratheon
Natalie Dorman -  Margaery Tyrell ( Renly Baratheon' un müstakbel kraliçesi olarak göreceğiz.)
Nonso Anozie - Xaro Xhoan Daxos
Carice van Houten - Melisandre

İkinci sezonda karşımıza çıkacak yeni karakterlerden bazıları bunlar. Özellikle Stannis ve Melisandre' ye dikkat edin derim. Çünkü sezonun en önemli karakterlerinden ikisi olacakmış gibi görünüyor.

Çekimler son sürat devam ediyormuş. İkinci sezonun ilk bölümü 15 Nisan 2012' de yayına girecek. Biz her zamanki gibi ertesi gün izleyeceğiz maalesef. Çekimler, ilk sezonda olduğu gibi Kuzey İrlanda, İskoçya ve Malta' da yapılıyor fakat bu sezonda Malta çıkarılmış onun yerine Hırvatistan eklenmiş. Sur' un kuzeyindeki sahneler içinse İzlanda' da yeni bir set kurulmuş.

Dizinin yapımcıları, ilk sezonda ölmeyen karakterlerin, ikinci sezonda çok daha önemli yerlere geleceğini önceden açıkladılar. Bunlardan biri de Daenerys Targaryen yani nam-ı diğer Ejderhaların Anası. Ayrıca Tyrion ve Cersei Lannister kardeşler kitaplardan da anlaşılacağı üzere bu sezonun kilit karakterleri gibi duruyor.

HBO geçtiğimiz günlerde dizinin bir promosunu yayınladı. Karakterleri ve mekanları tekrar görmek bilgisayar ekranına yapışmama sebep oldu diyebilirim. Şimdilik promoyla noktalıyorum. Artık fotoğraflar ve daha çok promo çıktığında paylaşırım :)

2 yorum: