18 Kasım 2011 Cuma

7. İstanbul Animasyon Festivali Başlıyor

Bu yıl 7. kez düzenlenecek olan İstanbul Animasyon Festivali 22 Kasım'da start alıyor. Her sene olduğu gibi bu sene de son iki yılın en iyi animasyonlarını göreceğimiz festival 27 Kasım tarihine kadar Pera Müzesi'nde izlenebilecek.

Festivalin ağır toplarından biri ünlü yönetmen Kamil Polak’ın son filmi aynı zamanda Annecy Animasyon Festivali’ nde en iyi animasyon ödülünü alan The Lost Town of Switez. Bafta ve Cannes Film Festivallerinde boy göstermiş stop motion ikilisi Quay Kardeşler’in son filmi Maska da festivalin önemli filmleri arasında. Arjantinli ünlü yönetmen Juan Pablo Zaramella ise iki filmiyle festivalde yerini aldı. Dünya prömiyerini Berlinale’de yapan Heavy Heads ve yine festivallerin gözdesi Paths of Hate yarışma dahilinde gösterilecek 215 filmden sadece bir kaçı.

Yarışmaya Türkiye'den de 28 kısa film katılıyor. Bu aynı zamanda Türkiye'deki yetenekleri keşfetmemiz için çok büyük bir fırsat olacak. 

Festival dahilinde gösterilecek olan uzun metraj filmler 10 tl, kısalar ise 5 tl olarak fiyatlandırıldı. Ayrıca bir takım atölye çalışmaları da yapılacak. Onlar ise ücretsiz olacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder