10 Ağustos 2011 Çarşamba

No Body Is Perfect

Hiç Bir Vücut Mükemmel Değildir, yıllaaar önce 7. AFM Bağımsız Filmler Festivali'nin "başka aşk" bölümünde izlediğim çekilmesi için 7 yıl boyunca araştırma yapılmış, çok enteresan bir belgesel.

Enteresan aslında bu yapıtın yanında çok fos bir kelime kalıyor. Rahatsız edici, gerilim dolu veya çok sapkın diyebilirdim. Aslında hepsini birden söylemek istiyorum. 

Sadece travestilerle ilişkiye giren erkekler mi arıyorsunuz? Bu belgeselde bol bol var. İşkenceden cinsel tatmine ulaşan insanları mı merak ediyorsunuz? Hepsi burada. Ya daa uzuvlarını kesmekten zevk alan insanlar mı? Onlarda burada. 

Bu belgeselin belkide gerçekten izlenmesi gerekiyor. Çünkü size sadizm ve mazoşizmin en uç noktalarını, cinselliğin 21. yüzyılda nasıl bir noktaya geldiğini en yalın, en doğal haliyle ve ne kadar şok edici olursa olsun, hiçbir detayı esirgemeden anlatıyor. Farklı farklı ülkelerde çekilmiş olması ve bu ülkelerdeki özel klüplerde geçiyor olması filmin can alıcı noktalarından. Özellikle Japonya ve İngiltere'deki bu özel klüpleri görmek insanda vay be deme isteği uyandırıyor. Mesela Japonya'da insanların otobüs fantezilerini gerçekleştirebileceği bir mekan olduğunu öğrenebiliyorsunuz veya İngiltere'deki İşkence Bahçesi denen klübe güzel bir yolculuğa çıkabiliyorsunuz. Ama lütfen yanlış anlaşılmasın. Bu film porno değil, erotik değil ama içinde bolca cinsellik ve cinsel sapkınlık barındırıyor. Bu tarz konuları kaldıramayan bünyelerin izlemesini pek tavsiye etmiyorum. 

Mesela ben filmin özellikle son sahnesini unutamıyorum. Uzuvlarını kesmekten zevk alan bir amca kameraya şimdi size serçe parmağımı keseyim mi diye soruyor. Bütün salon hayır diye inlemişti, allahtan kameraman da hayır gerek yok falan demişti de bu iğrençlikten kurtulmuştuk :)

Neyse işin özü, lafın kısası belki izlersiniz belki izlemezsiniz bilemiyorum ama izlemeden önce iki kere düşünün derim...



2 yorum: