1 Ağustos 2011 Pazartesi

Avatar : The Legend of Korra

The Last Airbender'ın Korra Efsanesi kasım 2011'de başlıyor. 

Güney Su Kabileli Korra dizinin asabi özgür kahramanı, Aang'den sonra gelen Avatar bedenidir. Yaratıcıları Michael Dante DiMartino ve Bryan Konietzko diziyi, The Last Airbender sonundaki Ozai ve Azula'nın yenilgisinden 70 yıl sonrasına taşımış.

Avatar döngüsüne göre Su, Hava' dan sonra gelmektedir. Korra, Hava hariç tüm elementlerde ustalaşır fakat Hava bükmede ustalaşamamıştır. Hava bükmeyi ise Aang ve Katara'nın oğlu ve aynı zamanda bir Hava bükme ustası olan Tenzin'den öğrenecektir. 

Önceki serinin aksine The Legend of Korra, tek bir yerde geçmektedir. Burası da Republic City (Cumhuriyet Şehri) dir. Fakat şehirde bir takım bükme karşıtı insanlar vardır ve karakterimiz bunlara karşı savaş verecektir.

Nickelodeon başkanın yaptığı açıklamaya göre Korra' yı yaratırken Avatar Kyoshi'den esinlenmişler ve yaratıcıların dediğine göre Kyoshi, Avatar hayranları arasında çok popülermiş. Ben şahsen buna biraz karşıyım. Avatar hayranları arasında popüler olabilecek tek Avatar, Roku olabilir bence. Birde tabi şu Republic City var. Tamam 70 yıl sonrasında geçiyor ama bu kadar gelişmişlik neden? Şehri tasarlarken Shanghai, Manhattan ve Hong Kong gibi şehirlerden esinlenmişler. Bu kısımda pek hoşuma gitmedi maalesef. Diğer serideki gelişmemişlik daha çok hoşuma gidiyordu. 

Dizinin konusu karakterler vs şimdilik bu kadar. Her ne kadar birtakım önyargılarım olsa da merakla beklemekten kendimi alamayacağımda bir gerçek tabi..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder