23 Temmuz 2011 Cumartesi

Mildred Pierce

Başrollerini Kate Winslet, Guy Pearce ve Evan Rachel Wood' un paylaştığı, yönetmenliğini ise Todd Haynes' in üstlendiği Mildred Pierce, HBO' nun yeni dönem mini dizilerinden biri.

Bir kadının düşüşünü, inişini ve tekrar düşüşünü anlatan ve mutlaka izlenmesi gereken bir dizi. Sadece Kate Winslet' ın performansı için bile izlenebilir. Hayatının oyunculuğunu çıkartmış resmen. O kadar güzel, o kadar akıllı ve o kadar etkileyici ki o ağlarken sizde ağlıyorsunuz veya gülerken sizde gülüyorsunuz. 

Guy Pearce ise her zamanki gibi muhteşem oynuyor. Kendini hem sevdiriyor, hem de nefret ettiriyor. Zaten bugüne kadar kötü bir oyunculuğuna rastlamadım ki neredeyse tüm filmlerini izlememe rağmen. Her zaman yaptığı işin hakkını fazlasıyla veriyor.

Evan Rachel Wood' a söyleyecek söz bulamıyorum. Dizide Kate Winslet' ın kızı Veda' yı canlandırıyor ve aslında canlandırmıyor yaşıyor adeta. Veda gibi bencil bir karakteri canlandırmak çok zor olsa gerek. Veda' nın iniş çıkışlarını, onun için herşeyi yapan annesine karşı olan nefretini ve inanılmaz ihanetini ve diğer herşeyi o kadar güzel oynamış ki hayran kalıyorsunuz. 

Kısacası Mildred Pierce, mükemmel castıyla, senaryosuyla ve tabi ki Todd Haynes' ın yönetmenliğiyle muhteşem bir dizi olmuş. 21 dalda emmy ödülüne aday olmasına şaşırmamak gerek.


 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder