30 Temmuz 2011 Cumartesi

Bir İlde Daha Sinema Kapandı

Türkiye' de sinema açmak riskli bir iş oldu artık. Büyük şehirlerimiz dışında açılan illerdeki sinemalar bir bir kapanıyor. Nedeni ise tabi ki korsan ve sinemaya gerekli değerin verilmemesi. Bir nedeni ise Afm, Cinebonus vb şirketlerin bu sektörde tekel olmaları. Eh bu durum öyle bir hal almış ki artık insanlar ufak sinemalara gitmez oldular. Bu ufak sinemaların kaderleri de kapanmak oldu ne yazıkki. 

Geçtiğimiz hafta sineması olmayan illerimize bir yenisi daha eklendi. Kırklareli' nki Cine Plaza 11 yıl sonra perdelerini kapadı. Sinemanın işletmecisinin açıklaması ise hakikaten çok vahim. Sinemalarına günde en fazla 3 kişinin geldiğini söylüyor. Doğrudur. Koskoca Kanyon Cinebonus' ta Iron Man 2 filmini iki kişi izledik biz, Kırklareli' ndeki sinemaya kim gitsin. 

Canım Türkiye' mde korsan almış başını gidiyor maalesef. Kimse dur diyemiyor. İnsanlara da hak veriyorum tabi. Şu an ortalama bir sinemada, bir bilet 10-15 tl arasında değişiyor. E filme yalnız gitmek olmaz en az 2 kişi gitmek lazım etti size 30 lira. Şimdi patlamış mısırıydı içeceğiydi bunlarıda katarsak işte size sinemaya gitmenin maliyeti : 50 tl. Bu durumda tabi ki insanlar korsan almaya yöneliyorlar ve kesinlikle haksız sayılmazlar. 

Bu durumu engellemek için sinemaların bilet fiyatlarını mutlaka düşürmesi gerekiyor. Hem korsana yönelimi azaltmak, hem de halkı sinemayla barıştırmak için. Yoksa daha çok sinema kapanır bu ülkede...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder