18 Temmuz 2011 Pazartesi

Game of Thrones

" Winter is coming "

Yazların on yıllar, kışların bir insan ömrü sürebildiği diyarda, dehşetli ve soğuk zamanlar yaklaşmaktadır. Kışbarı'nın kuzeyindeki buzul topraklarda, Yedi Krallık'ı koruyan Sur'un ötesinde tehditkâr doğaüstü güçler toplanmaktadır. Savaşın tam ortasında, doğdukları topraklar kadar sert, boyun eğmez Starklar vardır. Acımasız soğuğun hüküm sürdüğü kuzeyden, uzak güneydeki sıcak zevk yurduna uzanan, leydiler, lordlar, savaşçılar, büyücüler ve katillerle dolu öykü, korkunç kehanetlerin işaret ettiği bir devirde başlamaktadır. Komplo, trajedi, ihanet, zafer ve dehşet dolu olayların ortasında Starklar'ın, dostlarının ve düşmanlarının kaderi bıçak sırtındadır. Hedef, en ölümcül savaş olan taht oyununda muzaffer olmaktır. ( Kitaptan alıntıdır.)


Son zamanlarda hatta son yıllarda izlediğim en müthiş dizilerden biri Game of Thrones. Görüntüler, mekanlar, kostümler, karakterler her şey olağanüstü.  Zaten pek severim fantastik ve epik hikayeleri. Bu dizide ikisi birden var. Hem de öyle bir doz yakalamışlar ki ne öyle acayip fantastiğe boğuluyorsunuz ne de savaşa. Başrolü şimdilik Sean Bean’ e ( Eddard Stark ) vermişler çünkü bu dizide ne olduğu ne bittiği pek belli değil. Bir bakmışsınız çok sevdiğiniz bir karakter ölüvermiş. Neyse The Lord of The Rings’ te Boromir olarak tanıdığımız Sean Bean mükemmel bir oyunculuk sergilemiş. Diğer oyuncularda, küçüğü büyüğü fark etmez, her bölümde resmen oyunculuk dersi veriyorlar. Bizim Türk dizilerindekiler bunlardan biraz ilham alsalar fena olmaz açıkçası.


Dizideki birtakım unsurlar izleyiciyi biraz rahatsız edebilecek düzeyde.Çünkü ne kitapta ne de dizide hiç bir ahlaki durumdan kaçınılmamış. Ensest, tecavüz ve bolca seks sahnesi mevcut. Kollar kafalar fütursuzca kopartılabiliyor veya bir adamın dili gırtlağından sökülüp çıkarılabiliyor. Bu tip hareketlerden rahatsız olan bünyeleri kendinden biraz uzaklaştırabilir ama tabi bunlara takılmadan izleyebilen kitle, belki de hayatlarının en güzel dizisini izleyecekler.


Dizideki bir kaç karaktere dikkat edin derim. Sadece isimlerini vereceğim. Arya, Jon Snow, Daenerys Stormborn. Zaten 2. sezonun bu karakterler üzerine yoğunlaşacağı duyumlarını aldık. 

Son olarak dizinin HBO'la beraber 5 sezon anlaşması yapıldı ve 2. sezon 15 Nisan 2012'de ekranlarda :)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder