3 Ekim 2011 Pazartesi

İyilik ve Kötülüğün İçsel Mücadelesi: Darth Vader

"The Force is with you young Skywalker, but you are not a Jedi yet."

                                                                                                             Emperor Palpatine

Beni tanıyan tüm arkadaşlarım hatta annem ve babam da dahil olmak üzere Darth Vader'a olan hayranlığımı çok iyi bilir. Bu hayranlığımı iki kelimeyle özetlemek gerekirse: Seviyorum ulan!

Kimisi anlamaz zaten, dünyanın en kötü karakterlerinden birini nasıl seversin? Ya adam tek hamlede boyun kırıyor sadist misin sen? Ay bence iğrenç bir karakter ne öyle simsiyah giyinmiş garip garip sesler çıkarıyor? ( Bu arada bunu söyleyen arkadaş söylediğine bin pişman şu anda. Laf ağzına itinayla tıkanmıştır. )

Gel gelelim kimdir bu Darth Vader? Neden bu kadar kötü ve neden bu kadar seviliyor? Emin olun dünyada milyonlarca fanatik hayranı var ve hayali bir karakter olmasına karşın buna ciddi ciddi inanları bile bulabilirsiniz. 

Darth Vader yani Anakin Skywalker, ilk ve son aşkı Padme'ye duyduğu tarif edilemez büyüklükteki aşkı, tıpkı annesine zarar verildiği gibi ona da zarar verilmesinden korktuğu için ve Jedi yeteneklerinin az olduğunu düşündüğü için Dark Side'a geçmiş bir karakter. Asla ne siyahtır ne de beyaz. Tam anlamıyla gridir. İçinde bir yerlerde her zaman saklı tuttuğu iyi bir yanı vardır. Tıpkı oğlu olduğunu anladığı Luke Skywalker'ı görünce içinden çıkan iyilik gibi ve oğlu için İmparator'u öldürmesi ve daha sonra tekrar iyi tarafa geçmesi gibi. 

Evet Darth Vader, yaşamı boyunca acı çekmiş karakter. Ama bu kadar acıya ve intikam duygularına rağmen, içinde iyilik ve kötülük hep bir çatışma halinde. Acaba Leia Organa'nın kendi kızı olduğunu bilseydi gezegenini yok eder miydi? Veya çocuklarının yaşadığını bilseydi onları aramaz mıydı? Bunlar maalesef hikayesinin ucu açık olan kısımları. 

Eğer Darth Vader'ı daha iyi tanımak ve hayatı ayrıntılı bir şekilde öğrenmek istiyorsanız 'Darth Vader: Yükselişi ve Çöküşü' kitabını mutlaka edinin derim. Umarım Darth Vader hakkında güzel bir yazı olmuştur. İyi okumalarr..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder